Poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995

Poziv roditeljima i rodbini ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995

 

MODUL MEMORIJE 2012 POSVEĆEN 20 GODINA OD POČETKA OPSADE SARAJEVA

 

(Sarajevo, 14. februara, 2012) Kulturološki projekat Internacionalnog teatarskog festivala MESS Modul Memorije ove godine održat će se od 6. aprila do 9. maja 2012. i na taj način obilježiti 20 godina od početka opsade Sarajeva. Nastao s ciljem da očuva sjećanja na tragičnu prošlost ali i kroz umjetnost prepozna sve vrijednosti koje je upravo taj period proizveo, Modul Memorije će i ove godine svojoj publici predstaviti brojne izložbe, predstave, filmove. U okviru Modula Memorije 2012, Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog  Sarajeva 1992-1995 i Arma Tanović-Branković, glumica i umjetnica, pripremaju izložbu predmeta djece poginule u periodu 1992-1996, te im je za ovaj projekat potrebna i pomoć građana.

 

Želja organizatora je da kroz predmete (crteže, dnevnike, odjeću, igračke) održe sjećanje na naše nastradale mališane, te odaju počast ovim nedužnim  žrtvama agresije na Sarajevo i BiH. «Pozivamo sve roditelje koji i na ovaj način žele oživjeti i od zaborava sačuvati uspomenu na svoje mališane da nam njihove predmete dostave u prostorije Udruženja », pozvala je Tanović-Branković.

 

Prostorije Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog  Sarajeva 1992-1995 su u ulici Halida Nazečića 4, u objektu Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu (kompleks Državne bolnice Dr. Abdulah Nakaš). Predmeti se mogu donijeti od ponedjeljka do petka u periodu od 9 do 13 sati.

 

«Iskreno se nadamo da će Sarajlije i Sarajke prepoznati našu iskrenu namjeru da ovom izložbom, udruženim snagama, damo priliku javnosti da se upozna s našim najmlađim stradalnicima, te na taj način sačuvamo od zaborava uspomenu na njih», zaključila je Tanović-Branković.

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...

Komentariši