Modul memorije: POŠALJITE SVOJU PRIČU ZA DRUGO IZDANJE KNJIGE “2.MAJ 1992 – BIO JE LIJEP I SUNČAN DAN”

U organizaciji Međunarodnog tetarskog festivala MESS i U.G. Videoarhiv pokrenut je prije dvije godine projekat pod imenom “2.MAJ 1992 – Bio je lijep i sunčan dan”, a koji je u obliku knjige prezentiran u sklopu Modula Memorije, 2. maja 2008. godine.

9. maja planirana je promocija drugog izdanje ove knjige, a  s v i koji bi željeli da knjigu dopune svojom pričom mogu je poslati do 3. maja ove godine. Naravno, rok je kratak, ali i jeste najbolje da samo sjednete i napišete ono na što vas 2. maj 1992 godine asocira. Vaši radovi su dobro došli, a možete ih poslati na mail knjihad@mess.ba.

Da Vas podsjetim ideja projekta je sačuvati sjećanje na jedan od najznačajnijih datuma u periodu opsade grada Sarajeva. Naime, u čitavom tom periodu samo 6. april i 2. maj su datumi koji su ostali u memoriji svih građana Sarajeva. Naša želja je bila da kroz seriju ličnih priča približimo značaj tog datuma koji je ujedno i jedan od najznačajnijih datuma u cjelokupnoj historiji grada Sarajeva.  

Naša namjera je u ovoj knjizi prezentirati radove ne samo pisaca, već svih građana koji osjećaju potrebu da vlastito iskustvo podjele sa drugim. Naglašavamo, da je jedini okvir za priču da se radi o događaju koji se dogodio na taj dan te da ne postoji niti jedan drugi kriterij koji bi priču činio važnijom. Također, svakome od Vas dopušteno je koristiti se bilo kojom formom (priča, pjesma, fotografija,  slika…). Također, osjećajte se slobodnim da i sami pozovete ljude za koje smatrate da bi mogli dati vlastiti doprinos ovom projektu.  

Još jednom, molimo Vas da svoje radove dostavite najkasnije do 3. maja 2010. godine na mail knihad@mess.ba

U nadi da će te se odazvati našem pozivu

S poštovanjem

Nihad Kreševljaković, kordinator projekta

documentary
pored seada i nihada o meni se brinu još Stariša, alias Bob Guchone, Luka Perović, Stariša, MELINA KAMERIĆ, DMAJA (dopisnica iz Austro-ugarske monarhije),Žaklina E. KENEDY (ekspertica za Italiju i dopisnik iz Australije na privremenom radu u Sarajevu, povremeno Šoba nešto sroči svima, a mi objavimo, Blecker-Decker, nešto se jednostavno prepiše, a nešto objavi uz odobrenje eminentnih autora rasprostranjenih širom planete...

Komentariši